Grillad fläskytterfilé med lime- och honungsglaze
800 gram fläskytterfilé
Marinad:
1 dl olivolja
0,5 dl soja
2 dl vitt eller rött vin
2 krossade vitlöksklyftor
Glaze:
1 lime, pressad saft och rivet skal
1 dl flytande honung
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk salt
2 krm peppar
Potatis, grillade grönsaker eller en sallad som tillbehör
Gör så här:
- Putsa köttet och lägg det i en plastpåse. Blanda marianden och höll ner i påsen, förslut den och marinera i minst en timma i kylen. Vänd påsen några gånger.
- Lägg ut köttet i rumstemeratur när du tänder grillen.
- Blanda glazen och pensla med den under grillningen, vänd köttet emellanåt.65-70 är lagom i innetemperatur
- Låt köttet vila lite (5 minuter) innan du skär upp det.