renner.se

2024-04-19 fredag v.16

Grillad fläskytterfilé med lime- och honungsglazeSkriv ut

Till 6 personer:
800 gram fläskytterfilé

Marinad:
1 dl olivolja
0,5 dl soja
2 dl vitt eller rött vin
2 krossade vitlöksklyftor

Glaze:
1 lime, pressad saft och rivet skal
1 dl flytande honung
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk salt
2 krm peppar

Potatis, grillade grönsaker eller en sallad som tillbehör

Gör så här:
  1. Putsa köttet och lägg det i en plastpåse. Blanda marianden och höll ner i påsen, förslut den och marinera i minst en timma i kylen. Vänd påsen några gånger.
  2. Lägg ut köttet i rumstemeratur när du tänder grillen.
  3. Blanda glazen och pensla med den under grillningen, vänd köttet emellanåt.65-70 är lagom i innetemperatur
  4. Låt köttet vila lite (5 minuter) innan du skär upp det.