Inbakad fläskfilé med parmaskinka
Till 4 personer:
70 gram prosciutto di parma (från Zeta)
600 gram putsad fläskfilé
2 msk Zeta crème av soltorkade tomater
100 g Zeta fetaost, smulad
1 kruka basilika (hela blad)
ca 250 gram smördeg
1 uppvispat ägg
olivolja (från Zeta)
salt
svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader
- Bryn fläskfilén runtom i olja ca 5 minuter
- Salta och peppra
- Täck en kösbänk med plastfolie (40x40 cm)
- Lägg ut skinkan omlott påplatsen och täck med soltorkad tomatkräm, smulad fetaost och hela basilikablad.
- Lägg köttet ovanpå och rulla in köttet i skinkskivorna med hjälp av plastfolien, se till att den ligger tajt mot köttet
- Rulla ut smördegen på köksbänken, lossa försiktigt plastfolen från köttet och linda in den skinkrullade fläskfilén i smördegen.
- Pensla kanterna med det uppvispade ägget så att degen fäster ihop.
- Lägg på en plåt med bakplåtspapper, skär snitt i smördegen och pensla med ägg.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter, kontrollera att köttet är genomstekt, gärna med en stektermometer.
- Låt köttet vila ca 10 minuter innan servering.