Ullas kyckling allt i ett
Till 4 personer:
4 kycklingfiléer (ej frysta)
4 medelstora tomater (~400 g)
8 små lökar (~150 g)
16 champinjoner (~250 g) eller 3 dl färska kantareller
1 zucchini (~200 g)
1 msk olja till plåten
1 tsk rosmarin
Marinad:
3 msk olja
1½ msk kinesisk soja
1 stor vitlöksklyfta
3 krm salt
1½ krm peppar blandad vit och svart
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°.
- Blanda allt till marinaden.
- Skölj kycklingen noga och dela i lagom stora bitar. Lägg kycklingdelarna i en bunke med marinaden. Blanda om.
- Halvera tomaterna.
- Skala lökarna, skölj och rensa svampen, skär zucchinin i cirka 15 mm breda skivor.
- Lägg kycklingen och grönsaker snyggt i en oljad långpanna. Pensla kycklingbitarna med marinaden och strö över rosmarinen.
- Sätt mitt i ugnen i cirka 30 minuter tills kycklingen fått fin färg. Ös någon gång.
Servera med ris och en krispig grönsallad.