Kryddiga klyftpotatisar
6-7 stora fasta potatisar
1 tsk vitlökspulver
½ dl olivolja
salt & peppar
1 msk oregano
1 tsk rosmarin
1 msk grillkrydda
1 tsk paprikapulver
1 krm chiliflakes
1 tsk curry
2 msk majsstärkelse
Majodipp:
2 dl majonnäs2 msk sweet chili
1-2 st vitlöksklyftor, pressade
salt & peppar
1 tsk sesamolja
- Sätt ugnen på 225 grader
- Tvätta potatis ordentligt. Skära potatisar i fyra klyftor (skala inte). Skölj igen som du får bort all stärkelse. Lägg potatisklyftor på en kökshandduk och torka av.
- Lägg potatisklyftor i en stor bunke. Häll i olivolja och samtidigt ingredienser och rör allt ordentligt.
- Lägg på en plåt med skalet nedåt och grädda i ca 30-40 min, beroende storlek på potatisen. Eller tills de har fått en fin färg och ser krispiga ut.
- Majodipp: Lägg majonnäs i en skål och blanda ihop med övriga ingredienser.