Kryddiga klyftpotatisar Till 4 personer: 6-7 stora fasta potatisar 1 tsk vitlökspulver ½ dl olivolja salt & peppar 1 msk oregano 1 tsk rosmarin 1 msk grillkrydda 1 tsk paprikapulver 1 krm chiliflakes 1 tsk curry 2 msk majsstärkelse Majodipp: 2 dl majonnäs 2 msk sweet chili 1-2 st vitlöksklyftor, pressade salt & peppar 1 tsk sesamolja Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader Tvätta potatis ordentligt. Skära potatisar i fyra klyftor (skala inte). Skölj igen som du får bort all stärkelse. Lägg potatisklyftor på en kökshandduk och torka av. Lägg potatisklyftor i en stor bunke. Häll i olivolja och samtidigt ingredienser och rör allt ordentligt. Lägg på en plåt med skalet nedåt och grädda i ca 30-40 min, beroende storlek på potatisen. Eller tills de har fått en fin färg och ser krispiga ut. Majodipp: Lägg majonnäs i en skål och blanda ihop med övriga ingredienser.