Tant Hannas Wienerschnitzel mit Erdäpfelsalat
Till 4 personer:
Potatissallad
1 kg potatis
1 rödlök
2½ dl köttbuljong
2 msk olja
3 msk vinäger
2 tsk senap
1 tsk socker
hackad persilja
Wienerschnitzel
1 skivor kalvinnanlår (kalvschnitzel)
2 dl vetemjöl
3 ägg
2 dl ströbröd
1 tsk salt
2 krm peppar
smör och olja till stekningen
Gör så här:
- Börja med potatissalladen.
- Koka potatisen i saltat vatten, skalaoch skär i skivor medan den är varm.
- Hacka rödlöken.
- Koka ihop buljongen, olja, vinäger, socker och senap och smaka av med salt och peppar. Blanda ner den hackade rödlöken.
- Blanda försiktigt ihop med den ljumma potatisen och låt dra en liten stund. Häll sedan av den överflödiga dressingen.
- Hacka över lite persilja.
- Banka ut köttbitarna så att de blir ca 3 mm tunna. Snitta lite i kanterna så de håller platt vid stekningen. Salta och peppra på båda sidor.
- Häll mjöl och ströbröd på varsin tallrik och vispa upp äggen i en djup tallrik.
- Nu ska skivorna dubbelpaneras. Vänd köttskivorna i vetemjölet och se till att det kommer mjöl överallt, var noggrann. Ta försiktigt bort överflödigt mjöl.Låt skivorna vila lite.
- Doppa skivorna i äggen och vänd dem sedan i ströbrödet. Lägg dem på lite bakplåtspapper för att torka något.
- Stek dem i smör och olja på medelvärme tills paneringen är krispig pch de fått fin färg (ca 2-3 min per sida)
- Servera med citronklyftor och lingonsylt.