Tant Hannas Wienerschnitzel mit ErdäpfelsalatSkriv ut


Bild pxc3xa5 maten Till 4 personer:

Potatissallad
1 kg potatis
1 rödlök
2½ dl köttbuljong
2 msk olja
3 msk vinäger
2 tsk senap
1 tsk socker
hackad persilja

Wienerschnitzel
1 skivor kalvinnanlår (kalvschnitzel)
2 dl vetemjöl
3 ägg
2 dl ströbröd
1 tsk salt
2 krm peppar
smör och olja till stekningen

Gör så här:

  1. Börja med potatissalladen.
  2. Koka potatisen i saltat vatten, skalaoch skär i skivor medan den är varm.
  3. Hacka rödlöken.
  4. Koka ihop buljongen, olja, vinäger, socker och senap och smaka av med salt och peppar. Blanda ner den hackade rödlöken.
  5. Blanda försiktigt ihop med den ljumma potatisen och låt dra en liten stund. Häll sedan av den överflödiga dressingen.
  6. Hacka över lite persilja. 
  7. Banka ut köttbitarna så att de blir ca 3 mm tunna. Snitta lite i kanterna så de håller platt vid stekningen. Salta och peppra på båda sidor.
  8. Häll mjöl och ströbröd på varsin tallrik och vispa upp äggen i en djup tallrik.
  9. Nu ska skivorna dubbelpaneras. Vänd köttskivorna i vetemjölet och se till att det kommer mjöl överallt, var noggrann. Ta försiktigt bort överflödigt mjöl.Låt skivorna vila lite.
  10. Doppa skivorna i äggen och vänd dem sedan i ströbrödet. Lägg dem på lite bakplåtspapper för att torka något.
  11. Stek dem i smör och olja på medelvärme tills paneringen är krispig pch de fått fin färg (ca 2-3 min per sida)
  12. Servera med citronklyftor och lingonsylt.