Vegetariska enchiladas med majssallad och yoghurtsås
2 msk neutral olja
1 frp. pulled oats (240g)
2 vitlöksklyftor
½ tsk salt
1 msk spiskummin
2 tsk + 1 msk oregano
1 tsk paprikapulver
1 frp. krossade tomater (390g)
1 frp. svarta bönor (190g)
1 frp. tortillabröd (8st)
150 g riven ost
2½ dl turkisk yoghurt
1 tsk honung
½ salladskål (500g)
½ gurka
200 g tomater
1 frp. majs (160g)
1 tsk vitvinsvinäger
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°
- Hetta upp oljan i en traktörpanna.
- Fräs pulled oates. Pressa vitlöksklyftorna och blanda i spiskummin, paprikapulver, salt och 2 tsk av oreganon och stek på hög värme i 3min.
- Tillsätt de krossade tomaterna samt de avrunna svarta bönorna och låt puttra på medelhög värma i ytterligare 3 min.
- Fördela fyllningen på tortillabröden och rulla ihop och lägg med skarven ndedåt tätt i en ugnssäker form.
- Strö över osten och gratinera i ugnen i ca 15 min.
- Blanda yoghurten med 1 msk oregano, honung och 2 krm salt.
- Strimla salladskålen, tärna gurkan och tomaterna. Blanda med den avrunna majsen, oljan och vinägern. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar.