Tomatcrostini
1 burk krossade tomater
4 färska tomater
1 kruka färsk basilika
½ dl finhackad persilja
1 dl olivolja
2-3 klyftor vitlök
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
8 tunna skivor mozzarella
8 skivor vitt bröd, baguette eller dyl
ev salt
nymald svartpeppar
2 msk finhackad persilja
Gör så här:
- Sila burktomaterna i durkslag. Tärna de färska tomaterna grovt. Blanda de färska och silade med hackad basilika och persilja.
- Skala och pressa vitlöken i olivoljan. Blanda hälften av vitlöksoljan med tomaterna. Krydda med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 250 grader grill. Pensla ena sidan av bröden med vitlöksoljan och rosta dem gyllenbruna i ugnen. Lägg tomatröra ca 1½ msk på varje brödskiva. Täck med mozzarella och gratinera i ugn ca 10 min tills osten fått fin färg. Lägg två crostini på varje tallrik. Salta och peppra ovanpå och strö över lite finhackad basilika och persilja.