Halloumi Tikka Masala Detta är en variant på paneer tikka masala där paneer är utbytt mot halloumi. Det kan tyckas lite skumt men halloumin blir förvånansvärt mjuk och lik paneer efter marinering och stekningen men med lite mer smak. Till 4 personer: Tillbehör: Indiskt ris (basmati) Naan Marinad: 250 g halloumi 1½d dl grekisk yoghurt ½ msk ingefärs- och vitlökscréme ¼ msk chilipulver (eller paprika pulver) ½ msk garam masala ½ tsk gurkmeja ½ liten grovhackad paprika ½ liten hackad gul lök salt och peppar Gör så här: Hacka löken och paprikan samt dela halloumin i kubfomade bitar. Blanda youghurt och alla kryddor i en bunke. Häll i de hackade ingredienserna och rör om tills allt är täckt av marinaden. Såsen, steg 1: 1 msk matolja 14 cashewnötter 2½ dl hackad gul lök 3½ dl hackade tomater (måste vara ordentligt mogna) ½-1 msk chilipulver (eller paprika pulver) 1 msk garam masala ¼ msk salt (efter smak) Såsen, steg 2: 1 msk matolja 1½ msk ingefärs- och vitlökscréme 1 msk socker 1 msk kasuri methi (går att hoppa över) 3-4 msk grädde 2 msk finhackade färsk korrianderbland Gör så här: Hetta upp 1 msk matolja och stek löken tills den är genomskinlig eller börjar få färg. Tillsätt tomaterna, cashewnötterna och strö över lite salt. Stek tillsammans till tomaterna är mjuka. Tillsätt chilipulver, garam masala, socker och salt. Stek tills det doftar gott. Kyl ned röran. Häll i 1½ dl vatten och mixa tills röran är helt slät. Stek ingefärs- och vitlökscrémen tills den något stickande doften har lagt sig, någon minut eller så. Crémen får inte bli bränd. Sänk värmen och tillsätt purén. Häll eventuellt i vatten för att få bra konsistens, typ 1½dl Koka under lock tills såsen börjar tjockna och du ser lite oljedroppar ovanpå röran. Smula sönder kasuri methin . Smaka av med mer salt. Stek nu halloumin och paprikan på hög värme tills marinaden börjar torka upp och osten har fått en fin färg. Häll i det stekta i såsen, tillsätt grädden och rör om försiktigt. Garnera med korrianderbladen. Servera med ris och/eller naan.