Laxburgare med mangosalsaSkriv ut

Till 4 personer:
500 gram skinn- och benfri laxfilé
2 jalapenos eller spansk peppar
1 tsk salt
rivet skal och pressad saft av en citron
1 msk potatismjöl
2 dl matlagningsyoghurt
1 mango (ev frysta träningar)
1 salladslök


Gör så här:
  1. Finhacka laxen eller fixa den grovt, kärna ur och finhacka pepparen. Blanda HÄLFTEN av pepparen med laxen, salt, limeskal, mjöl och 1/2 dl matlagningsyoghurt till en färs.
  2. Forma färsen till 4 stora biffar.
  3. Skala kärna ur och hacka mangon, finstrimla salladslöken. 
  4. Blanda mango, salladslök och limesaft med yoghurten och pepparen som är kvar.
  5. Stek laxburgarna i smör i ca 2 minuter på varje sida.
  6. Servera på rostat bröd med såsen och sallad.