Lax allt-i-ett i ugnenSkriv ut

Till 4 personer:
800 gram potatis
1 msk olivolja
2 tsk salt
1 st purjolök
250 gram körsbärstomater
4 st skinn och benfria laxfilébitar (ca 150 gram styck)
1 krm svartpeppar
150 gram fetaost
1/2 kruka timjan

1 matyoghurt smaksatt med rivet citronskal


Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala och skär potatisen i klyftor. Lägg dem i portionsformar eller i en långpanna och häll över oljan och hälften av saltet. Tillaga mitt i ugnen i ca 10 minuter
  2. Ansa och skär purjolöken i ca 2 cm breda bitar. Fördela purjolök och toamter på potatisen och lägg på laxen. Strö över resten av saltet och pepparen på laxen. Smula över fetaosten.
  3. Tillaga i ytterligare 10-15 minuter.
  4. Klipp rikligt med timjan över lax, grönsaker och potatis och servera med en klick matyoghurt.