Lax allt-i-ett i ugnen Till 4 personer: 800 gram potatis 1 msk olivolja 2 tsk salt 1 st purjolök 250 gram körsbärstomater 4 st skinn och benfria laxfilébitar (ca 150 gram styck) 1 krm svartpeppar 150 gram fetaost 1/2 kruka timjan 1 matyoghurt smaksatt med rivet citronskal Gör så här: Sätt ugnen på 250 grader. Skala och skär potatisen i klyftor. Lägg dem i portionsformar eller i en långpanna och häll över oljan och hälften av saltet. Tillaga mitt i ugnen i ca 10 minuter Ansa och skär purjolöken i ca 2 cm breda bitar. Fördela purjolök och toamter på potatisen och lägg på laxen. Strö över resten av saltet och pepparen på laxen. Smula över fetaosten. Tillaga i ytterligare 10-15 minuter. Klipp rikligt med timjan över lax, grönsaker och potatis och servera med en klick matyoghurt.