Rostad blomkål med varmrökt lax och basilikasås Till 4 personer: 1 mdelstort blomkålshuvud 1 purjolök 3 msk olivolja 1 dl pumpafrön salt och svartpeppar 70 gram babyspenat 70 gram mangoldskott ca 400 gram varmrökt lax 1 citron Dressing: 1 kruka basilika 1 dl grovt riven parmesanost 2 dl lätt crème fraiche 1/2 dl mjölk Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader, sätt in en plåt i ugnen Ansa och skär blomkålshuvudet i buketter. Blanda med olivolja och krydda med salt och peppar. Lägg blomkålen på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen i ca 10 minuter. (rör om då och då) Ansa, skölj och strimla purjolöken. Lägg in purjolöken och pumpafröna i ugnen och rosta ytterligare ca 5 minuter. Dressing: Plocka basilikabladen och mixa den tillsammans med parmesan, crème fraiche och mjölk. Smaka av med salt och peppar. Lägg spenat och mangold på ett stort fat, dela laxen i bitar och fördela den och blomkålen på salladen. Servera med citronklyftor, dressing och eventuellt bröd.