KantarellsoppaSkriv ut

Till 12 personer:
2 1/2 liter färska kantareller (eller motsvarande mängd torkade eller konserverade)
4 finhackade schalottenlökar
100 gram smör
1/2 dl vetemjöl
1 dl kycklingfond på flaska
2 1/2 liter vatten
4 dl torrt vitt vin
5 dl grädde
5 äggulor
salt och peppar


Gör så här:
  1. Hacka kantarellerna grovt och stek dem tillsammans med den finhackade löken tills nästan all vätska har kokat in.
  2. Pudra över mjölet och rör om väl.
  3. Tillsätt vatten, buljong och vin och låt koka upp.
  4. Låt soppan sjuda i 20-30 minuter. (hit kan man förbereda, kan förvaras 2-3 dagar i kyl)
  5. Blanda äggulor och grädde i en skål.
  6. Låt soppan få ett kraftigt uppkok och tag sedan av kastrullen från värmen och vispa ner ägg- och gräddblandningen, smaka av med salt och peppar.
  7. Värm upp soppan ordentligt men låt den inte koka, servera genast.