Karibisk kyckling med ris och salsa Recept från Middagsfrid, barnkassen v19, 2019 Till 4 personer: ca 600 gram kycklingfilé 400 ml kokosmjölk 250 gram ris 1 röd lök 1/2-1 vattenmelon 1 mango 1/2 gurka 250 gram körsbärstomater 2 msk olivolja 1 lime 1 msk oregano 2 smk neutral olja 1 msk honung 1 msk vitvinsvinäger 1/2 kanel 2 krm cayennepeppar Gör så här: Kokosris: Koka 250 gram ris med 2 dl vatten, kokosmjölken och lite salt. Låt stå i 5 minuter efter att det är klart. Melon- och mangosalsa: Finhacka den röda löken, skala och skär vattenmelonen och mangon i små tärningar. Tärna gurkan och tomaterna. Lägg allt i en skål och blanda med 2 msk olivolja, saften från en lime, lite salt och svartpeppar. Kyckling: Blanda en marinad av 1 msk oregano, 2 msk neutral olja, 1 msk honung, 1 msk vitvinsvinäger, 1/2 tsk kanel, 2 krm cayennepeppar och 3/4 tsk salt i en bunke. Vänd ner kycklingen skuren i mindre bitar i bunken. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen i marinaden.