Rostade morötter med parmesancrèmeSkriv ut

Servera den ljummen på salladsbordet eller med en grillad kyckling som huvudrätt. Från Mer Smak nummer 2, 2017

Till 4 personer:
1 kg morötter, gärna flera färger
1 msk olivolja
1 msk flytande honung
1 tsk salt

Parmesancrèmen
2 dl crème fraich, 34%
1 tsk rivet citronskal
1 tsk sambal oelek
1/2 vitlöksflyfta, finriven
75 g parmesan, finriven


Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader, skala och dela morötterna på längden. Dela ytterligare om morötterna är stora. Vänd runt med olja på en ugnsplåt och salta. Rosta mitt i ugnen till fin färg, de ska vara mjuka men med lite tuggmotstånd kvar, ca 20 minuter.
  2. Blanda alla ingredienser till parmesancrèmen och smaka av med salt. Servera till morötterna.