Bakade och grillade rödbetor med syrade hallonSkriv ut

Till 4 personer:
8 rödbetor med blast
4 msk olivolja
20 färska hallon
2-3 msk vitvinsvinäger
olja till pensling
salt och svartpeppar


Gör så här:
  1. Tänd grillen. Fös den glödande kolen till en ring ut mot kanterna för indirekt grillning i mitten.
  2. Tvätta rödbetorna och skär av blasten men spara några centimeter av stjälken intill rödbetan. Skölj blasten.
  3. Lägg ut ett ark aluminiumfolie och vik in kanterna till ett tätt paket.
  4. Baka i mitten av gillen c:a 30 min på indirekt värme (under lock). Ta från grillen när betorna är mjuka in till kärnan, testa med en kniv.
  5. Mosa hallonen med vinägern. Pensla blasten med olja och krydda med salt. Grilla både betor och blast på direkt glöd utan lock tills bladen är lätt svedda, Blanda betor, blast och hallon. Krydda med salt och peppar.