Beandillas med svarta bönor och avokadoSkriv ut

Till 4 personer:
1 pkt kokta svarta bönor (c:a 380g)
½ gul lök
½ vitlöksklyfta
1 msk olja
1½ dl riven ost
½ tsk salt
1 krm peppar
1 mogen avokado
1 msk färskpressad limejuice
1 dl hackad koriander
limeklyftor

Gör så här:
  1. Häll av och skölj de kokta svarta bönorna. Låt rinna av.
  2. Skala och hacka den gula löken och vitlöken. Fräs löken i olja i några minuter tills den mjuknat. Tillsätt bönorna och fräs ytterligare någon minut. Ta från värmen och mosa bönorna med en gaffel. Rör ner den rivna osten. Krydda med salt och peppar.
  3. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur köttet, skär i skivor och blanda med limejuicen.
  4. Bred bönröran på hälften av tortillabröden. Fördela avokadon och den hackade koriandern över. Lägg på resten av bröden som lock, Pensla båda sidor med olja.
  5. Stek eller grilla båda sidor tills de har fått lite färg. Låt eventuellt svalna något och skär sedan upp i kvartar. Servera med limeklyftor.