Snabb höstkyckling med viltsmakSkriv ut

Till 4 personer:
4 kycklingfiléer
smör
100 g färska champinioner
vetemjöl
2 dl grädde
1 dl vatten
1½ msk viltfond
1 msk svartvinbärsgelé
5 enbär
½ msk timjan (+ lite till kryddning)
1 msk soja
½ kg potatis
brocolli
salt
svartpeppar


Gör så här:
  1. Klyfta potatisen. Lägg dem i en stor påse tillsammans med 1 tsk salt, lite timjan och 1 msk olja och göra runt tills oljan och kryddorna är väl utspridda. Tillaga i ugnen på 225°C i ca 30 min.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn dem i smöret i en stekpanna. Krydda med lite timjan, salt och peppar.
  3. Häll ner grädden och vattnet i en rejäl gryta. Lägg i gelé, enbär, viltfond, soja och timjan och koka upp och smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg ner kycklingen och låt koka under lock i 10 min. Fräs under tiden champinjonerna och låt dem koka med det allra sista.
  5. Servera med lite kokt brocolli.