Zabaglione till sommarens bärSkriv ut

Från: Nya fredagsgourmet

Till 4 personer:
4 äggulor
3/4 dl pressad apelsin
3/4 dl Vin Santo (Vi använde Sommavite Vin Santo, nr 8139)
2 msk strösocker
2 dl vispgrädde
1 liter blandade bär (blårbär, hallon, jordgubbar, björnbär, vinbär)


Gör så här:
  1. Blanda gulor, apelsinsaft, vin och socker i en kastrull.
  2. Sätt kastrullen i sjudande vattenbad i en större kastrull och vispa oavbrutet tills krämen börjat tjockna och första kokbubblan börjat skymta. Såsen får inte koka mer än så, då blir den grynig istället för slät och fluffig.
  3. Ta av kastrullen och ställe den i kallt vatten. Vispa då och då. Vispa grädden och blanda den med den kalla krämen.
  4. Varva bär och zabaglione i vackra glas.

Anmärkning:
Man kanske hade velat haft ett lite sötare vin än Sommaviten.