Chokladälskarens dröm Från: Allt om Mat Till 1 tårta: 200 gram mörk choklad, gärna marabou mörk 200 gram smör 4 ägg 2 dl strösocker 2½ - 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Servering: Löst vispad grädde Gör så här: Smörj en tvåliters form med löstagbar kant. Värm ugnen till 225°. Smält smör och sönderbruten choklad i ett vattenbad, eller i en kastrull på låg värme. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör försiktigt ner den något avsvalnade choklad- och smörsmeten i ägg- och sockervispet. Vänd ner mjölet och blanda varsamt så att smeten blir slät, men inte så mycket att den sjunker ihop. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Kakan hinner inte stanna helt utan är fortfarande lös i mitten. Ta ut och kyl kakan och servera chokladtårtan kall med löst vispad grädde.