Chokladälskarens drömSkriv ut

Från: Allt om Mat

Till 1 tårta:
200 gram mörk choklad, gärna marabou mörk
200 gram smör
4 ägg
2 dl strösocker
2½ - 3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Servering:
Löst vispad grädde


Gör så här:
  1. Smörj en tvåliters form med löstagbar kant. Värm ugnen till 225°.
  2. Smält smör och sönderbruten choklad i ett vattenbad, eller i en kastrull på låg värme.
  3. Vispa ägg och socker luftigt.
  4. Blanda mjöl och bakpulver.
  5. Rör försiktigt ner den något avsvalnade choklad- och smörsmeten i ägg- och sockervispet.
  6. Vänd ner mjölet och blanda varsamt så att smeten blir slät, men inte så mycket att den sjunker ihop.
  7. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Kakan hinner inte stanna helt utan är fortfarande lös i mitten.
  8. Ta ut och kyl kakan och servera chokladtårtan kall med löst vispad grädde.