Jordnötssoppa Till 4 personer: 3 charlottenlökar 3 knipplökar (eller vanlig gul lök) 1 msk smör 1 msk tomatpuré chilipulver salt 7½ dl grönsaksbuljong 5 msk jordnötssmör (ej krokant) 3 msk kokosmjölk nymalen vitpeppar 1 msk citronsaft Gör så här: Skala och finhacka lökarna. Smält smöret och bryn lökhacket guldgult. Rör i tomatpurén och krydda med lite salt och chilipulver. Späd med 2½ dl av buljongen och låt sjuda i 10 minuter. Ta kastrullen från värmen och purea soppan. Häll i resten av buljongen och värm långsamt. Tillsätt jornötssmöret, en sked i taget, när soppan är varm. Vispa sedan ordentligt. Tillsätt kokosmjölken och låt soppan sjuda försiktigt ytterligare några minuter. Smaka av med salt, nymalen peppar och citronsaft. Servera soppan rikigt varm.