JordnötssoppaSkriv ut

Till 4 personer:
3 charlottenlökar
3 knipplökar (eller vanlig gul lök)
1 msk smör
1 msk tomatpuré
chilipulver
salt
7½ dl grönsaksbuljong
5 msk jordnötssmör (ej krokant)
3 msk kokosmjölk
nymalen vitpeppar
1 msk citronsaft


Gör så här:
  1. Skala och finhacka lökarna. Smält smöret och bryn lökhacket guldgult.
  2. Rör i tomatpurén och krydda med lite salt och chilipulver. Späd med 2½ dl av buljongen och låt sjuda i 10 minuter.
  3. Ta kastrullen från värmen och purea soppan. Häll i resten av buljongen och värm långsamt. Tillsätt jornötssmöret, en sked i taget, när soppan är varm. Vispa sedan ordentligt.
  4. Tillsätt kokosmjölken och låt soppan sjuda försiktigt ytterligare några minuter. Smaka av med salt, nymalen peppar och citronsaft. Servera soppan rikigt varm.