Papas med rojo och biff på tvären Från: Allt om Mat Till 4 personer: 2 tjocka skivor utskuren biff á 300g 2 krm svartpeppar från kvarn 2 msk smör Papas: 16-25 små potatisar (Ej färskpotatis det blir för salt!) 5 dl grovt salt + 5 dl vatten Rojo: 5 kantskurna vita brödskivor 1/2 dl röd vinäger 10 klyftor vitlök, helst färsk 2 msk paprikapulver från ny burk 2 msk malen eller väl stött kummin 1/2 krm cayennepeppar 1 äggula 1 1/2 dl olivolja 1 dl varmt vatten Stekta grönsaker: 1 rödlök 1 röd paprika 1 gul paprika 3-4 salladslökar eller 1/2 purjolök 10 cm zucchini 2 msk olivolja Gör så här: Värm ugnen till 175 grader. Borsta potatisen. Koka den som vanligt, men i lika delar grovt salt och vatten. Den ska därefter ångas av väl och gärna torkas några minuter i ugnen. Kantskär brödet och lägg det med vinägern i mixer. Skala och pressa ner vitlöken. Tillsätt paprikapulver, väl stött kummin, cayenne och äggula. Vispa ner oljan droppvis i en tunn stråle, som till en majonnäs. Rör slutligen ner varmt vatten till önskad konsistens. Hetta upp en gjutjärnspanna rejält, peppra köttet, fräs en smörklick och bryn köttet kraftigt runt om. Sätt in pannan i ugnen och efterstek i cirka 10 minuter. För att ha en röd kärna ska köttet ännu kännas lite mjukt när man trycker lätt på det. Strimla grönsakerna var och en efter sin sort. Klyftor, stavar, sneda strimlor eller bitar. Stek eller woka dem över hög värme i olja 5 minuter. Skär upp köttet tunt på tvären/snedden och servera det med potatisen, den starka såsen och grönsakerna.