Fryst cheescake med lime
3 st ägg
1½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g färskost
3 dl vispgrädde
10 st digestivekex
75 g smör
2 st lime
2 st kiwi
Gör så här:
- Dela äggen, lägg vitorna i en liten bunke och gulorna i en stor.
- Tillsätt strösocker och vaniljsocker till äggulorna och vispa till en fin porös smet. Se gärna till att sockret löser upp sig.
- Tillsätt färskosten och blanda till en jämn smet, rör, vispa inte.
- Riv skalen från båda limefrukterna och blanda ner tillsammans med saften från en av dem.
- Vispa grädden tämligen hårt och rör försiktigt ned den i smeten.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd försiktigt ner det i smeten med en slickapott.
- Krossa kexen. Om matberedare används är det risk att botten blir för kompakt.
- Smält smöret och blanda ner i de krossade kexen.
- Bred ut krossen i en form med löstagbar botten.
- Häll smeten ovanpå.
- Ställ in i frysen i minst fyra timmar.