Kassler- och rislåda
6 portioner kokt ris enligt förpackningen
½ kg kassler
1 purjulök
3 dl grädde
1 dl majonnäs
½ dl chilisås
ca 200 g riven ost
Gör så här:
- Koka riset och fortsätt med resten medans det koka.
- Skär kassler i tärningar och strimla purjolöken.
- Rör ihop grädde, majonnäs och chilisås i en bunke.
- Lägg riset i en ganska stor ugnsform, min är 22 x 35 cm och är lagom för 1 sats (6 portioner).
- Lägg på purjolöken och kasslertärningarna och rör om.
- Häll blandningen av grädde, majonnäs och chilisås över.
- Riv osten och fördela den jämnt ovanpå.
- Gratinera i mitten av ugnen i 225°C tills den fått fin färg, det tar ca 15-20 minuter om riset är varmt och ca 20-25 minuter om ugnsformen stått kallt.