renner.se

2024-04-25 torsdag v.17

Kassler- och rislådaSkriv ut

Till 6 personer:
6 portioner kokt ris enligt förpackningen
½ kg kassler
1 purjulök
3 dl grädde
1 dl majonnäs
½ dl chilisås
ca 200 g riven ost


Gör så här:
  1. Koka riset och fortsätt med resten medans det koka.
  2. Skär kassler i tärningar och strimla purjolöken.
  3. Rör ihop grädde, majonnäs och chilisås i en bunke.
  4. Lägg riset i en ganska stor ugnsform, min är 22 x 35 cm och är lagom för 1 sats (6 portioner).
  5. Lägg på purjolöken och kasslertärningarna och rör om.
  6. Häll blandningen av grädde, majonnäs och chilisås över.
  7. Riv osten och fördela den jämnt ovanpå.
Till hit kan du förbereda om du vill. Ställ i så fall in ugnsformen i kylskåp när det svalnat.
  1. Gratinera i mitten av ugnen i 225°C tills den fått fin färg, det tar ca 15-20 minuter om riset är varmt och ca 20-25 minuter om ugnsformen stått kallt.