renner.se

2024-04-16 tisdag v.16

Tysk potatissalladSkriv ut

En potatissallad av kokt kall tärnad potatis i en dressing av olja och vinäger samt rödlök, kapris, senap och persilja. Mycket god och nyttigare potatissallad utan majonnäs. Tysk potatissallad passar till wienerschnitzel, buffé och utflykter samt som alternativ till vanlig potatissallad.


Till 4 portioner:
10 medelstora fasta potatisar
1 rödlök
4 msk fin vinäger, röd eller vit
5 msk olivolja
2 msk dijonsenap
3 msk kapris
3 msk hackad persilja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
½ tsk socker


Gör så här:
  1. Skala, dela och koka potatisen mjuk. Det tar ca 20 minuter. Prova med en potatissticka eller kniv.
  2. Häll av potatisen och låt den svalna på en tallrik eller i en skål.
  3. Skala och hacka löken och lägg i en skål.
  4. Tillsätt vinäger, olja, senap, kapris, salt och vit- eller svartpeppar.
  5. Skölj och hacka persilja och tillsätt den.
  6. Dela på potatisarna i ca 2x2 cm bitar och blanda i lök- och oljedressingen. Smaka av med salt och peppar samt ev. en gnutta socker.