Vild fläskkarré a la Frölander Till 4 personer: 1 kg fläskkarré i bit 3dl kaffegrädde 2 msk viltfond 12 enbär 1 msk rosmarin 2 saltgurkor, gelé eller rårörda lingon 1 kg potatis Gör så här: Sätt ugnen på 175°C. Krossa enbären och rosmarinet i en kryddkvarn eller lägg kryddorna i en plastpåse och hamra lite försiktigt. Salta och peppra karrén och klappa in kryddkrosset runt om. Sätt in stektermometern i karrén så att spetsen hamnar mitt i köttbiten. Lägg steken i en långpanna och häll 1 dl vatten runt om så blir pannan enklare att diska. Se till att få in steken i ugnen tidigt. Den behöver stå inne i ungefär en timme. Skala potatisen och dela i kvartar. Ta ut långpannan och stoppa ner potatisklyftorna vid sidan om karrén. In i ugnen igen. Kolla potatisen efter en halvtimme så att den inte blir bränd. Häll i grädden i en kastrull och slå i fonded. Låt koka upp. Ev. kan såsen behövas göras lite tjockare med lite redning. Karrén är färdig när termometern visar på 75 grader. Då bör också potatisen vara klar. Låt karrén vila insvept i aluminiumfolie tio minuter. Servera med saltgurka i stavar, gelé eller lingon och en tomatsallad.