Karibisk kyckling med ris och salsa
Till 4 personer:
ca 600 gram kycklingfilé
400 ml kokosmjölk
250 gram ris
1 röd lök
1/2-1 vattenmelon
1 mango
1/2 gurka
250 gram körsbärstomater
2 msk olivolja
1 lime
1 msk oregano
2 smk neutral olja
1 msk honung
1 msk vitvinsvinäger
1/2 kanel
2 krm cayennepeppar
Gör så här:
- Kokosris: Koka 250 gram ris med 2 dl vatten, kokosmjölken och lite salt. Låt stå i 5 minuter efter att det är klart.
- Melon- och mangosalsa: Finhacka den röda löken, skala och skär vattenmelonen och mangon i små tärningar. Tärna gurkan och tomaterna. Lägg allt i en skål och blanda med 2 msk olivolja, saften från en lime, lite salt och svartpeppar.
- Kyckling: Blanda en marinad av 1 msk oregano, 2 msk neutral olja, 1 msk honung, 1 msk vitvinsvinäger, 1/2 tsk kanel, 2 krm cayennepeppar och 3/4 tsk salt i en bunke. Vänd ner kycklingen skuren i mindre bitar i bunken.
- Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen i marinaden.