renner.se

2019-11-14 torsdag v.46

Grekisk kycklingSkriv ut

Till 4 personer:
4 kycklingfiléer
smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 vitlöksklyftor eller 1 gul lök
2 dl hönsbuljong
50 g grekisk feta ost
2 tsk oregano
2 tsk kinesisk soja
1 msk vetemjöl
2 dl matlagningsyoghurt
6-10 svarta oliver med kärna
färsk oregano eller persilja

pasta och bröd


Gör så här:
  1. Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på paktetet.
  3. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en traktörpanna.
  4. Tillsätt buljong, mosad fetaost, oregano och soja. Rör ut mjölet i matlagningsyoghurten och rör ner i såsen. Lägg i kycklingen och låt den koka i såsen i ungefär 10 minuter.
  5. Garnera med en smula fetaost, oliver och färsk oregano.

Servera med pasta, lätt kokta grönsaker och bröd.