renner.se

2020-05-31 söndag v.22

Grillad kycklingschnitzel med vitvinssmörSkriv ut

Till 4 personer:
4 kycklingfiléer, helst färska
ca 1 tsk salt
2-3 krm nymald vit- eller svartpeppar
ca 2 msk olivolja till pensling

Vitvinssmör:
125g mjukt smör
1 dl torrt vitt vin
1 msk vitvinsvinäger
½ dl mycket finhackad charlottenlök
1 krm cayennepeppar (ev. lite mer)
1 krm salt

Pastasallad:
250 g pasta, typ tagliatelle (eller bredare)
250 g strimlade sockerärtor

Tomatsåsdressing:
2½ dl passerade tomater
½ tsk salt
2 pressade vitlöksklyftor
2 krm smabal oelek
½ dl olivolja

Tillbehör:
Nyriven parmesanost


Gör så här:
  1. Vitvinssmöret: Blanda vin, vinäger och lök i en kastrull och koka ihop det hela tills all vätska kokat in i löken. Låt lökkoket svalna och blanda det sedan med det mjuka smöret. Krydda med salt och cayennepeppar och smöret är klart för servering. Förvara i kyl tills servering.
  2. Pastasalladen: Koka upp rikligt med lättsaltat vatten + ett par msk olivolja i en kastrull. Koka pastan enligt förpackingens anvisningar. Koka under tiden upp de passerade tomaterna och smaksätt dem med salt, vitlök, sambal oelek och olivolja. I samband med serveringen blandas den väl avrunna pastan med tomatsåsen och de strimlade färska sockerärterna.
  3. Kycklingschnitzeln: Elda på och se till att du har högsta värme på din grill, eller hetta upp en stor djupräfflad grillpanna. Skär upp varje kycklingfilé från sidan och vik ut den till en jämntjock schnitzel. Krydda med salt och peppar samt pensla väl med olivolja. Grilla dem på fortsatt hög värme 2-3 minuter på varje sida. Servera kycklingschnitzlarna med den varma pastasalladen, vitvinssmöret och nyriven parmesanost.