renner.se

2019-11-11 måndag v.46

Crèpe SuzetteSkriv ut

Flamberade pannkakor

Till 4 personer:
1½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
3 ägg
smör

Till såsen:
50g smör
3 msk florsocker
1 apelsin

Till flambering:
3 msk apelsinlikör (Cointreau fungerar utmärkt)


Det går bra att använda vanliga överblivna pannkakor också, och har man några i frysen är det här gjort i ett nafs.

Gör så här:
  1. Blanda allt torrt till smeten i en bunke.
  2. Vispa i lite mjölk i sänder så det inte klumpar sig och tillsätt äggen.
  3. Grädda ganska små pannkakor. Vik ihop dem och lägg dem sida vid sida (stapla ej) på ett ugnssäkert fat eller stekpanna.
  4. Tvätta apelsinen väl. Riv skalet och pressa aplesinen. Smält smöret och blanda i florsocker, apelsinskal och saft.
  5. Häll såsen över pannkakorna.
  6. Värm i ugn i 250°C i cirka 10 minuter. Häll på likör och tänd på. Akta dig för flammorna!
  7. Servera omgående, gärna med lite vaniljglass.