Crèpe Suzette
Till 4 personer:
1½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
3 ägg
smör
Till såsen:
50g smör
3 msk florsocker
1 apelsin
Till flambering:
3 msk apelsinlikör (Cointreau fungerar utmärkt)
Det går bra att använda vanliga överblivna pannkakor också, och har man några i frysen är det här gjort i ett nafs.
Gör så här:
- Blanda allt torrt till smeten i en bunke.
- Vispa i lite mjölk i sänder så det inte klumpar sig och tillsätt äggen.
- Grädda ganska små pannkakor. Vik ihop dem och lägg dem sida vid sida (stapla ej) på ett ugnssäkert fat eller stekpanna.
- Tvätta apelsinen väl. Riv skalet och pressa aplesinen. Smält smöret och blanda i florsocker, apelsinskal och saft.
- Häll såsen över pannkakorna.
- Värm i ugn i 250°C i cirka 10 minuter. Häll på likör och tänd på. Akta dig för flammorna!
- Servera omgående, gärna med lite vaniljglass.