Zabaglione till sommarens bär
Till 4 personer:
4 äggulor
3/4 dl pressad apelsin
3/4 dl Vin Santo (Vi använde Sommavite Vin Santo, nr 8139)
2 msk strösocker
2 dl vispgrädde
1 liter blandade bär (blårbär, hallon, jordgubbar, björnbär, vinbär)
Gör så här:
- Blanda gulor, apelsinsaft, vin och socker i en kastrull.
- Sätt kastrullen i sjudande vattenbad i en större kastrull och vispa oavbrutet tills krämen börjat tjockna och första kokbubblan börjat skymta. Såsen får inte koka mer än så, då blir den grynig istället för slät och fluffig.
- Ta av kastrullen och ställe den i kallt vatten. Vispa då och då. Vispa grädden och blanda den med den kalla krämen.
- Varva bär och zabaglione i vackra glas.
Anmärkning:
Man kanske hade velat haft ett lite sötare vin än Sommaviten.