renner.se

2019-11-14 torsdag v.46

BananpajSkriv ut

Från: Nya Fredagsgourmet

Till 4-6 personer:
2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
100 g smör
100 g hackad mörk choklad
2-3 mogna bananer

Servering:

kanel
ev 1 msk rom
vispad grädde


Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°C. Mät upp mjöl och socker i en skål. Hacka ner smöret och blanda snabbt till en deg.
  2. Kavla eller tryck ut degen i en form, 22-24 cm i diameter. Ställ den kallt en stund.
  3. Nagga botten och grädda den i 15 minuter.
  4. Strö ut hälften av chokladen i pajskalet. Skiva över bananerna och strö över resten av chokladen.
  5. Sätt in pajen i ugnen 5-10 minuter tills chokladen mjuknat. Pudra över kanel, droppa ev över lite rom och servera med vispad grädde.